Energie en milieu

EU Energielabel

Sinds september 2014 zijn er binnen de EU verplichte regels voor de energie-efficiëntie van stofzuigers. Hierdoor heeft er een ommezwaai plaatsgevonden bij het wattage van de stofzuiger. Het gemiddelde vermogen is van 2200 watt gedaald naar 1600 watt. Wij passen het materiaal van onze Microfleece Plus stofzuigerzakken hierop aan en zorgen ervoor dat de efficiëntie van de stofzuiger gewaarborgd blijft.

Milieuvriendelijk

De Microfleece Plus stofzuigerzakken zijn gemaakt van polypropeen (PP). Dit materiaal is flexibel waardoor het zich makkelijk aanpast aan de vorm van de stofzuigerzakcompartiment, zodat de inhoud van de zak optimaal wordt benut. Daarnaast is PP ongevoelig voor de hoge temperaturen in uw stofzuiger. Het materiaal geeft ook geen giftige stoffen af bij verbranding met huishoudelijk afval.

De kragen van de stofzuigerzakken zijn gemaakt van gerecycled karton of ook van polypropeen. Hetzelfde geldt voor de verpakking van de stofzuigerzakken, ook hiervoor is gebruik gemaakt van gerecycled papier dat biologisch afbreekbaar is.